2017. augusztus 24., csütörtök

Prológus


Kormányzati közlemény
Belső értesítés
Iktatószám: 1997/00387461
SZIGORÚAN TITKOS!
Küldő:
Vezérkari Titkárság Különleges Tervosztály
Honvédelmi Iroda, valamint Honvédelmi Erők
Szárazföldi Alakulata Főparancsnokság Harci
Kísérletek Felügyelősége
A Köztársaság Harci Kísérletek 68. Program, 1997/12. számú kísérletéért felelős hivatalnok részére
Május 20-án 18 óra 35 perckor, rutinellenőrzés során külső behatolás nyomát fedezték fel a Köztársaság Kormányának Központi Operációs Rendszerében. A behatolás március 12-én hajnalban történhetett. Jelenleg az ezt követően történt behatolások tisztázása érdekében nagy erőkkel folyik a nyomozás.
Az elkövető személye, célja, illetve a kiszivárgott információ mibenléte pillanatnyilag még nem ismeretes, az azonban megállapítható, hogy az elkövető behatolási módja rendkívül magas fokú technikai ismereteket feltételez. A teljes kár felmérése előreláthatólag hosszú időt vesz majd igénybe.
A Vezérkari Titkárság Különleges Tervosztály Honvédelmi Irodájának vezetője, valamint a Honvédelmi Erők Szárazföldi Alakulata, Főparancsnokság, Harci Kísérletek Felügyelősége értesülései szerint fennáll annak a veszélye, hogy a 68. Programmal kapcsolatos információk is kiszivárogtak, ezért felmerült, hogy a fenti Program 1997/12. számú kísérletét elhalasztjuk.
Azonban tekintettel arra, hogy a 12. sz. egység előkészületei már befejeződtek, illetve mostanáig nem mutatkozott semminemű jele, hogy a kapcsolódó információk eljutottak volna az állampolgárokhoz, a tárgyalások során az a döntés született, hogy a tervek szerint le kell folytatni a kísérletet.
Az ezt követő kísérleteknél azonban a megrendezés ütemezése, különösképpen pedig a Guadalcanal terveinek megváltoztatása ügyében sürgős intézkedéseket kell tenni. Ezúton felszólítom Önt, a 12. számú kísérlet felelős hivatalnokát, mint a Kísérlet lebonyolítóját, a lehető legnagyobb éberségre.

Felhívom továbbra a figyelmét, hogy a Rendszerbe való behatolás ügye szigorúan bizalmasan kezelendő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése